Miskolcon megerősítették a belvárosi járőrözést

Megosztás

Rengeteg panasz érkezett, ezért kétszer annyi rendész teljesít járőrszolgálatot, mint korábban. A visszajelzések szerint a megkezdett irány jó.

Megerősített szolgálatot látnak el a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) munkatársai március közepe óta a belvárosban. Gyakorlatilag megduplázódott a területen járőröző rendészek száma. Szopkó Tibor alpolgármester azzal magyarázta a döntést, hogy az utóbbi időben több panasz érkezett főutcai szolgáltatóktól. Azonnali megoldást szeretett volna találni a városvezetés – adta hírül a Minap.

– Sűrűbben járőröznek a rendészek Miskolc belvárosában. Ebben egy erős szakmai gárdára támaszkodhatunk. Fókuszálva a belvárosra, úgy döntöttünk, hogy további forrásokat a rend fenntartásához. Az állam ugyanis sajnos nem tudja megfelelő módon fenntartani a közrendet – vélekedett.

A városvezetés mintegy 800 millió forintot fordít a MiÖR támogatására, sőt: további többletforrásokat juttatnak a főutcai rend fenntartására. – Az elmúlt hetek statisztikái jó képet mutatnak. Több üzlettulajdonos, aki korábban panaszkodott, most jelzi: jó az irány, fenn kell tartani a jövőben is – hangoztatta Szopkó Tibor.

A tapasztalatok szerint a legtöbb probléma a közterületen történő alkoholfogyasztással és hajléktalanok erőszakos viselkedésével van. A részletekben elhangzott, hogy a megszokott járőrszámot megemelték, és egész nap vigyázzák a rendet a Városház tér és az Ady-híd között. A parkokat is ellenőrzik. Megtudtuk, hogy hétvégente szintén megerősített szolgálatot látnak el. Ilyenkor főleg közterületi alkoholfogyasztással, csendháborítással, szemeteléssel találkoznak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek